Frederiek Wauters

Mr. Frederiek Wauters behaalde zijn diploma master in de rechten aan de Universiteit Gent op 7 juli 2001. Tijdens zijn universitaire studies specialiseerde hij zich voornamelijk in het strafrecht en bijzondere overeenkomsten. Mr. Frederiek Wauters is advocaat aan de balie te Veurne sinds 1 oktober 2001 en werd vanaf 2005 opvolgend medezaakvoerder in een advocatenassociatie te Kortemark en te Roeselare. Mr. Frederiek Wauters specialiseerde zich verder in het strafrecht en aansprakelijkheidsrecht alsook in het contractenrecht en commercieel recht. Mr. Frederiek Wauters wordt daarnaast door de Arbeidsrechtbank te Veurne regelmatig aangesteld als schuldbemiddelaar en volmaakte tevens zijn opleiding tot jeugdadvocaat. In 2016 richtte hij samen met zijn dichtste medewerkers, waaronder zijn echtgenote, Friedel Lefere, het advocatenkantoor Wauters & Partners op.

Contactinfo: e-mail: fw@wenp.eu Tel: 051 51 17 23 Gsm: 0495 21 74 10

Benjamin Herman

Mr. Benjamin Herman behaalde in 2004 zijn diploma master in de rechten aan de KU Leuven en volgde vervolgens een aanvullende opleiding economisch recht te Parijs. Na zijn studies schreef hij zich in aan de balie. Mr. Herman is gespecialiseerd in het privaat en publiek bouwrecht, het vastgoedrecht en het commercieel recht.

Contactinfo: e-mail: hb@wenp.eu Tel: 051 51 17 23

Friedel Lefere

Mr. Friedel Lefere behaalde in 2004 haar diploma master in de bedrijfspsychologie en personeelsbeleid aan de Universiteit Gent. In 2008 studeerde zij af als master in de rechten eveneens aan de Universiteit Gent. Tijdens haar universitaire studies specialiseerde zij zich voornamelijk in het personen- en familierecht en het arbeidsrecht. Sinds 2008 is zij ingeschreven aan de balie van Kortrijk. Mr. Friedel Lefere volgde tevens een bijkomende opleiding als jeugdadvocaat en specialiseerde zich verder in het personen- en familierecht, jeugdrecht en arbeidsrecht.

Contactinfo: e-mail: fl@wenp.eu Tel: 051 51 17 23

Linneke Vandewiele

Mr. Linneke Vandewiele behaalde haar diploma master in de rechten aan de KU Leuven in 2004, waarna zij haar stage liep aan de balie van Brugge. Zij is advocaat aan de balie van Veurne en heeft met mr. Wauters samengewerkt in de advocatenassociaties te Kortemark en Roeselare. Mr. Vandewiele heeft een bijzondere interesse voor strafrecht, verkeer, verzekeringen, alle vormen van aansprakelijkheidsrecht en schaderecht. Mr. Vandewiele behandelt tevens alle geschillen inzake huur en handelshuur. Zij is daarnaast ook werkzaam als jeugdadvocaat.

Contactinfo: e-mail: lv@wenp.eu Tel: 051 51 17 23

Sofie Decavele

Mr. Sofie Decavele studeerde in 2002 af aan de KU Leuven als master in de rechten. Haar derde masterjaar studeerde zij in Frankrijk aan de ‘Université François Rabelais de Tours’. In 2003 studeerde ze aan de KU Leuven af als master Internationale Betrekkingen en Conflictbeheersing, waarna zij als advocaat startte aan de balie te Kortrijk. Gedurende zeven jaar werkte ze tevens als juridisch raadgever op Vlaamse ministeriële kabinetten. Sinds 2015 is mr. Decavele als advocaat verbonden aan het kantoor van Mr. Wauters te Roeselare. Mr. Decavele legt zich voornamelijk toe op het aannemingsrecht en het handels-en economisch recht. Ook het algemeen verbintenissenrecht is een niche van mr. Decavele.

Contactinfo: e-mail: sd@wenp.eu Tel: 051 51 17 23

Frederik Pollet

Mr. Frederik Pollet begon zijn opleiding in de rechtsgeleerdheid aan de KULAK (KUL, campus Kortrijk) en studeerde in 1995 af aan de KU Leuven.

Contactinfo: e-mail: pf@wenp.eu Tel: 051 51 17 23

Delphine Reynaert

Mr. Delphine Reynaert studeerde in 2013 af aan de Universiteit Gent als master in de rechten. Zij specialiseerde zich tijdens haar studies voornamelijk in het burgerlijk en aansprakelijkheidsrecht, alsook in het handelsrecht. Sinds 1 januari 2014 is zij ingeschreven aan de Kortrijkse balie en volgde zij haar stageopleiding bij mr. Wauters. Mr. Reynaert heeft in 2015 de curatorenopleiding gevolgd en specialiseerde zich voornamelijk verder in incasso- en beslagprocedures waar zij de meest efficiënte en effectieve werkwijze nastreeft om de slaagkansen op recuperatie van schuldvorderingen te maximaliseren. Mr. Reynaert heeft een bijzondere interesse voor de terbeschikkingstelling van personeel in het kader van uitzendarbeid. Na haar stage vervoegde zij het kantoor als medewerker en sedert 2020 is zij toegetreden als Partner van het kantoor.

Contactinfo: e-mail: dr@wenp.eu Tel: 051 51 17 23

Julie Desmet

Mr. Julie Desmet startte de Rechtenopleiding in september 2011 aan de Kortrijkse campus van de KU Leuven. Ze zette haar studies verder aan de universiteit te Leuven, waar ze op 2 juli 2016 afstudeerde als Master in de Rechten. Tijdens haar studies legde ze zich voornamelijk toe op straf- en verkeersrecht, alsook op het ruimere privaatrecht, waaronder aansprakelijkheidsrecht, personen- & familierecht en familiaal vermogensrecht (Masterscriptie cum laude). Mr. Desmet is sinds 1 oktober 2016 actief aan de Kortrijkse balie en maakt sindsdien deel uit van het kantoor WAUTERS & Partners.

Contactinfo: e-mail: jd@wenp.eu Tel: 051 51 17 23

Gwenaël Lebrun

Mr Gwenaël Lebrun heeft haar rechtenstudies aan de Katholieke Universiteit Leuven gevolgd, eerst in Kortrijk, daarna in Leuven. Al tijdens haar studies bleek dat vooral Familierecht haar lag en dus verdiepte ze zich daarin.
Nadat ze in 2011 afstudeerde legde Meester Lebrun haar eed af voor de Balie van Kortrijk. Tijdens haar stage in Wevelgem legde ze zich toe op familierechtelijke zaken zoals echtscheidingen, regelingen met betrekking tot kinderen en vereffening-verdelingen van huwgemeenschappen en nalatenschappen.
Na haar stage sloot Meester Lebrun zich ook aan bij de Balie in Ieper, zij vervoegde het kantoor WAUTERS & PARTNERS in september 2019 waar zij haar kennis uitbreidde naar andere rechtstakken. “Zacht als het kan, hard als het moet”, is haar leidraad bij haar dossiers.
Meester Lebrun is sinds 2013 getrouwd met Egied Victor. Samen hebben ze drie kinderen (William, Camille en Léonore). In haar vrije tijd houdt zij zich vooral bezig met koken en lezen.

Contactinfo: e-mail: gl@wenp.eu Tel: 051 51 17 23

Anne Tricot

Mr. Anne Tricot studeerde in 2017 af als master in de rechten aan de KU Leuven en is sindsdien actief aan de Balie West-Vlaanderen. Tijdens haar universitaire studies specialiseerde zij zich voornamelijk in het privaatrecht (o.a. verbintenissenrecht, personen- en familierecht en aansprakelijkheidsrecht). Verder beschikt zij over een certificaat “bijzondere verhoorbijstand van verdachten”, dit in het kader van de Salduz-wetgeving.

Naast het privaatrecht heeft Mr. Tricot eveneens een passie voor dossiers inzake ondernemingsrecht. Dit maakt haar beslagen in diverse rechtsdomeinen. Sinds 2020 is Mr. Tricot eveneens een actief bestuurslid van de Conferentie Jonge Balie Kortrijk.

Contactinfo: e-mail: at@wenp.eu Tel: 051 51 17 23

Pieter Maertens

Mr. Pieter Maertens studeerde in 2018 af als Master in de Rechten aan de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens zijn studies legde hij zich voornamelijk toe op het burgerlijk- en procesrecht. Mr. Maertens schreef zijn Masterscriptie over het verzekeringsrecht en legde in 2018 de eed af aan de balie van Brussel. In april 2020 maakte hij de overstap naar het kantoor WAUTERS & Partners waar hij zich voornamelijk toelegt op het handels- en economisch recht, alsook het vastgoedrecht.

Contactinfo: e-mail: pm@wenp.eu Tel: 051 51 17 23

Jill Verbeke

Administratief medewerkster Wauters & Partners

Jill ondersteunt samen met Knarik op administratief en boekhoudkundig vlak de praktijk en dit zowel in het kantoor te Roeselare als in het kantoor te Diksmuide.

Contactinfo: e-mail: info@wenp.eu Tel: 051 51 17 23

Knarik Ghazaryan

administratief bediende

Knarik ondersteunt samen met Jill op administratief en boekhoudkundig vlak de praktijk en dit in het kantoor te Roeselare.

Contactinfo: e-mail: info@wenp.eu Tel: 051 51 17 23

Bij Wauters & Partners vindt u  een ervaren, betrouwbare advocaat voor elke zaak. Van ondernemer tot particulier, onze specialisten-advocaten gaan telkens tot het uiterste voor de beste oplossing. Snel, efficiënt én betrouwbaar. Kom langs in ons advocatenkantoor in Roeselare of Diksmuide of bel voor een afspraak met één van onze advocaten!